Nisan ayının gelmesiyle birlikte LEGO, Otizm Farkındalık Ayı’nı kutlamak için harekete geçiyor! LEGO, KultureCity ile güçlerini birleştirerek mağazalarını herkes için daha erişilebilir hale getirme yolunda önemli bir adım atıyor.
Otizm Farkındalık Ayı Nedir?
2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.
Duyusal katılım ve erişilebilirliği destekleyen bir kar amacı gütmeyen kuruluşu olan “KultureCity”nin başkanı Uma Srivastava, resmi bir duyuru videosunda heyecanla, Danimarka’daki LEGO House ve Kuzey Amerika’daki mağazalarla işbirliklerini duyurdu. “Ekip olarak, duyusal ihtiyaçları olan her bireyin mağazalarımızda kendini rahat hissetmesini sağlamak için çabalıyoruz.”
Bu ortaklık, KultureCity onay damgası ve özel olarak tasarlanmış “duyusal çantalar” gibi harika yeniliklerle geliyor. Bu çantalar, gürültü azaltıcı kulaklıklardan flaş azaltıcı gözlüklere kadar birçok öğe içeriyor. Srivastava, “Bu çantalar, mağazamızı ziyaret eden herkesin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı” diyor. “Böylece, LEGO dünyasının keyfini çıkarırken herkes rahat ve mutlu olabilir.”
New York’taki Flatiron’daki LEGO mağaza müdürü olan Duanys, KultureCity eğitiminin alışveriş deneyimini nasıl dönüştürdüğünü gözlemlediğini paylaşıyor. Duanys, “Artık mağazamıza gelen herkesin kendini hoş karşılanmış hissetmesini sağlıyoruz” diyor. “Bu, herkesin LEGO macerasını dolu dolu yaşamasını sağlıyor.”
Bu yenilikçi adımların faydalarını gören müşterilerden biri olan Liam, “LEGO dünyasında sınırsız olasılıklar var” diyor. “Artık herkesin bu eğlenceli deneyimin bir parçası olmasını sağlamak harika!”
LEGO’nun erişilebilirlik çabaları sadece mağazalarda değil, oyuncak dünyasında da büyük bir etki yaratıyor. LEGO Vakfı’nın Play for All Accelerator programı, nöro-farklı çocuklara yönelik oyuncaklar ve hizmetler geliştiren beş kuruluşa büyük miktarda destek sağlıyor. Klinik psikolog Gina Gómez de la Cuesta, “LEGO’nun desteğinin önemli olduğunu” vurguluyor ve ekliyor: “Bu, farklılıkları kutlayan ve herkesin kendini ifade edebileceği bir dünya için önemli bir adım.”
LEGO’nun Braille yapım parçaları setleri gibi yenilikleri, görme engelli çocukların da LEGO dünyasına katılmasını sağlıyor. Baş tasarımcı Rasmus Løgstrup, “Bu projede dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar ve uzmanlarla işbirliği yapmak çok heyecan verici” diyor. “Braille yapım parçaları, herkesin yaratıcı olabileceğini gösteriyor ve LEGO’nun kapsayıcı vizyonunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”
Görme engelli içerik yaratıcısı Anthony S. Ferraro, LEGO’nun sunduğu olanakları eğlenceli bir şekilde keşfetmek için heyecanını paylaşıyor. “LEGO ile Braille alfabesini öğretmek, gerçekten harika bir deneyim” diyor. “Bu, hayalini kurduğum bir şeydi ve şimdi gerçek oluyor!”